Hvad er reglerne for el skateboard og el løbehjul?

0
1668
el skateboard regler

Elektriske skateboards og el løbehjul er en fantastisk måde at komme rundt i byen på, men det er vigtigt at kende reglerne og bestemmelserne for brugen af dem. Denne artikel giver et overblik over reglerne for de to af de mest populære elektriske transportmidler.

Hvor er det tilladt at køre?

Elektriske skateboards og el løbehjul er tilladt på veje og stier, hvor cykler er tilladt. Det er vigtigt at overholde alle færdselslove, når du kører på et elektrisk skateboard eller et elektrisk løbehjul på offentlige områder, da de kan være underlagt de samme love. Sørg for at slå alle lokale love op, der gælder i dit område, hvis du planlægger at køre på dit elektriske skateboard eller din elektriske løbehjul på offentlige veje eller stier, især i udlandet.

Sikkerhedsforholdsregler

Når du kører på et elektrisk skateboard eller et el løbehjul er det vigtigt at tage sikkerhedsforanstaltningerne alvorligt. Den vigtigste sikkerhedsforanstaltning er at bære en hjelm. Cykelhjelm bør altid bæres, når du kører på et el skateboard eller el løbehjul, hvilket i dag også er lovpligtigt.

Der kan også bæres andet beskyttelsesudstyr som f.eks. handsker og knæbeskyttere. Sørg desuden for, at dit board eller din scooter har reflekser, så du kan blive set om natten.

Lovpligtige reflekser og lygter

Der er visse krav til reflekser og lygter. Det er at have mindst en hvid refleks, som er synlig forfra og mindst en rød refleks, der er synlig bagfra. Desuden mindst en gul / hvid refleks, der er synlig fra begge sider.

Derudover gælder følgende, el løbehjul må max. veje 25 kg., være 2 m langt og 70 cm bredt, og el skateboard må max veje 25 kg., og være max 1,2 m langt og 70 cm bredt.

Hastighedsgrænser

El skateboards og løbehjul skal overholde visse hastighedsgrænser, når de køres på offentlige steder. Generelt er den maksimale hastighedsgrænse for et elektrisk skateboard 20 km/t. Derudover skal du altid være forsigtig, når du kører med høj hastighed – der skal kun ét forkert træk til, før der kan ske noget slemt!

Uanset er elektriske køretøjer er en sjov måde at komme hurtigt og sikkert rundt i byen på, hvis du er opmærksom på de regler, der er forbundet med dem. Brug altid cykelhjelm, når du kører og overhold hastighedsgrænserne, overhold færdselsloven på offentlige veje og stier. I byen er disse køretøjer en sjov måde at tilbagelægge korte afstande hurtigt på uden at skulle bekymre sig om trafikpropper!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here