Hvad er en fagforening?

0
1384
fagforening

En fagforening er en organisation som er sat i verden for at sikre lønmodtagere og varetage deres arbejdsmæssige interesser og løn. Hele formålet med at skabe fagforeninger, det er at stå stærkere når man er sammen fremfor at være alene.

En stor gruppe vil altid stå stærkere i en forhandlingssituation, og derfor har fagforeninger også haft en stor rolle i det danske samfund siden slutningen af 1800-tallet hvor fagbevægelsen tog fart.

Giver dig sikkerhed

Med en fagforening i ryggen så har du større sikkerhed hvis du skulle komme i en konflikt med din arbejdsgiver. Her kan en fagforening fungere som en mægler mellem dig og arbejdsgiveren. Du kan også få generel vejledning om en masse arbejdsrelaterede emner som rettigheder, løn, feriepenge osv., da fagforeningerne har medarbejder som er dyt inde i alle regler og forhold.

Hvad skal man vælge?

De klassiske fagforeninger er målrettet en bestemt gruppe efter branche og fag. Derfor er der og har generelt været mange forskellige fagforeninger i Danmark. I dag findes der dog også tværfaglige fagforeninger, hvor alle er velkomne som medlem.

Hvad man skal vælge kan være svært at svære på, det kommer an på hvad du prioritere. Ønsker du mere inspiration så anbefaler vi Billig-Fagforening.dk som er eksperter på valg af fagforeninger.