Hvad er betting?

0
1959
betting hvad er det?

Betting dækker stort set over det samme emne, som vi også kender som væddemål. Hvor klassiske væddemål normalt indgås blandt venner for sjov, så dækker betting over et væddemål som man indgår med et professionel bettingfirma.

Kort sagt er betting et spil om penge, hvor man som deltager forsøger at gætte på udfaldet af en kamp eller begivenhed. I dag er det muligt at spille på alverdens begivenheder. Det gælder de klassiske sportsgrene, hvor man kan spille på alt fra selv resultatet til en masse specialspil såsom målscorer, antal hjørne osv. Derudover er ting som præsidentvalg, vild med dans, melodigrandprix mm. muligt at spile på.

Væddemål med betaling er omfattet af spilleloven, og må kun udbydes af firmaer med tilladelse fra spillemyndigheden.

Hvad er et odds?

Når man indgår et væddemål med en bookmaker, så er det vigtigt at vide hvilket odds som du bliver tilbudt for et givent udfald/hændelse. Selve oddset siger noget om hvad bookmakeren vil betale dig hvis du gætter rigtigt. Hvis bookmakeren har odds 2,10 på at AGF vinder hjemme over Brøndby, så betyder det at du får udbetalt 210 kr., hvis du har spillet for 100 kr. Det betyder at du får en fortjeneste på 110 kr. Det er ikke alle bookmakere der tilbyder det samme odds på et givent udfald, så det kan godt betale sig at kigge efter hvem der tilbyder det højeste odds på den hændelse du ønsker at spille på.

Det er let at komme i gang med betting

I Danmark findes der en lang række gode betting sider, og langt de fleste tilbyder attraktive bonusser til nye spillere. Det er let at blive oprette som ny spiller, det kræver at man udfylder nogle personlige oplysninger, og derefter bliver ens NemID tilknyttet. Hos bookmakere med dansk licens er sikkerheden helt i top, og du kan stole på at du får dine gevinster, da spillemyndigheden holder øje. Find en oversigt med de bedste betting sider på Betting-sider.dk.

Sandsynligheder og chancevurderinger

Det er de færreste som kan slå bookmakerne over tid, og det skyldes flere ting. For det første er bookmakerne rigtig dygtige til deres job, og de har adgang til meget data. Desuden har bettingsiderne ikke en tilbagebetalingsprocent på 100, men nærmere 85-95 % alt efter spiltype og sportsgren, da jo skal tjene penge. Dvs. for at vinde skal du være markant bedre end bookmakerne. For mange spiller er betting en hobby, og de er indforståede med at tabe lidt penge i ny og næ, da en halvtredser på et bet i en kamp måske giver ekstra underholdningsværdi. Går du derimod indtil betting med en ide om at du skal tjene penge, så kræver det at du kan lave en korrekt chancevurdering, altså sætte den rette sandsynlighed ud for et givent udfald. Hvis bookmakeren er uenig med dig, så opstår muligheden for at tjene penge. En chancevurdering er et skøn og ikke en eksakt videnskab derfor kan det være svært at vurdere hvor god du er. Vi anbefaler derfor at man fører regnskab over sine spil.

Hvad er livebetting?

En nyere del af betting omhandler spil på livekampe, dvs. at man kan spille på en kamp imens den spilles. Det betyder at oddsene hele tiden ændre sig, og er blevet yderst populær hos sportsfans jorden rundt, da det giver et ekstra element til mange kampe. Har du ikke prøvet livebetting så er det muligt hos stort set alle bookmakere i dag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here